top of page

Astumme vesimiehen aikaan

Talvipäivänseisauksen päivänä, joulukuun 21 päivä 2020, alkaa ihmiskunnan uusi aikakausi.


Astrologit näkivät vuoden 2020 intensiiviset tapahtumat tulossa vuosia etukäteen. Erittäin harvinainen planeettojen kohtaaminen (Saturnus, Pluto, Jupiter ja Mars) muistuttivat meitä siitä, kuinka pieniä ja hauraita olemme. Ja 2020 tarina on ohi vasta tammikuun 2021 lopussa, johon mennessä näemme vielä monta ristiriitaa, koska mukaan lähtee vielä Uranus joka vaatii vapautta ja vallankumouksia koko 2021. Ensi vuotta voikin kuvata sanoilla: erittäin sotkuinen siivous. Kaikki tietävät ettei mikään tule olemaan enää kuin ennen - eikä ehkä tarvitsekkaan olla. Toki voimme jossain vaiheessa taas lopulta halata ja matkustaa. Mutta tällä kertaa toivottavasti uudelleen löydetyllä ymmärryksellä ja vastuuntunnolla, sekä oman tarkoituksemme löytäneenä. Ja astumassa vesimiehen aikaan toiveikkaana!


Jupiter, onnen ja runsauden planeetta, on ollut Saturnuksen (symboloi rajoituksia) ja Pluton (symboloi voimaa ja tuhoa) vankina, koko vuoden 2020. Lisäksi Jupiter ei halunnut olla kauriin merkissä, eikä hän ei kyennyt auttamaan meitä niin kuin hän olisi halunnut. Mutta 21. joulukuuta mennessä hän on lopulta siirtynyt kauriista ja muuttanut vesimiehen merkkiin. Sinä päivänä hän on myös siirtynyt Saturnuksen (pessimismi) ohitse, joka ei enää kykene rajoittamaan Jupiterin (optimismi) vaikutusta niin paljon. Alamme pikkuhiljaa taas tuntea olomme toiveikkaaksi!


Mutta, vesimiehen aika ei tosiaankaan näytä aivan siltä kuvitellulta harmonialta, rauhalta, rakkaudelta ja ymmärrykseltä kuin me kollektiivisesti kuvittelimme 60 luvulla? Kun katsomme taaksepäin erityisesti neljää kulunutta vuotta, näyttää siltä, ​​että rauha ja rakkaus asuvat siellä kaukana jossain. Mutta vesimies ei kuitenkaan koskaan ole luvannut meille utopiaa. Ei ainakaan nopeasti, ilman minkäänlaista vaivannäköä. Toisaalta, hän lupaa idealismia, inhimillisyyttä, individualismia, kovaa työtä ja pitkän aikavälin suunnittelua. Esimerkiksi vesimiehen merkkiin usein yhdistetty teknologia ei ole enää vain abstrakti idea, vaan osa jokapäiväistä elämäämme. Me kaikki kannamme nyt pieniä tietokoneita taskuissamme. Ja me kommunikoimme nyt ihmisten kanssa ympäri maailmaa ikään kuin he olisivat samassa huoneessa. Me työskentelemme ja opiskelemme etänä ja voimme ostaa jopa ruokaa etänä. Mielenkiintoista on, että vuosi 2020 sijoitti meidät täydellisesti tähän aikaan ja paikkaan - ikään kuin olisimme vasta nyt valmiita aloittamaan vesimiehen vallankumouksen, vaikka internetti onkin jo 30 vuotta vanha.


Olemme todellakin siirtymässä materialistisesta hamstraamisesta ajattelun aikakauteen. Innovatiivinen ajattelu ja verkostot ovat uutta "pääomaa", ja raha vain abstraktisia numeroita. Teknologian avulla voimme työskennellä etänä ja muuttaa pois isoista kaupungeista. Siirtymme myös massatietoisuudesta ainutlaatuisempaan, yksilöllisempään ja pienempiin, erikoistuneisiin ryhmiin, jotka ihannetapauksessa kehittävät ennennäkemättömiä keksintöjä joilla ratkaistaan ihmiskunnan pahimmat ongelmat. Vesimiehen perimmäisenä pyrkimyksenä on tuoda valaistuminen ihmiskunnalle, yksilöitymisen avulla. Sinä olet oma uskontosi.


Idealistinen Vesimies tuo kuitenkin tullessaan varoituksen: tieto on voimaa. Kuka hallitseekaan tietovirtaa, hallitsee ajattelua. Saturnuksen rooli vesimiehen merkissä osoittaa, että oikean tiedon saaminen ja sen vartioiminen vaatii kaiken huomiomme. Monikansalliset yritykset vaikuttavat edelleen miljoonien ihmisten valintoihin. Jokaisen on itse oltava varuillaan ja tutkittava jokainen tietolähteemme, mutta kuitenkin niin että yhteiskunta pysyy avoimena. Kaikki mihin olemme ehkä ennen uskoneet, kyseenalaistuu.


Mutta uskomusjärjestelmien uudelleenrakentaminen tekee meistä lopulta vahvempia, ei heikompia. Vesimies ei voi ojentaa meille valmista utopiaa, mutta toisaalta hän tietää, että meistä on sellaisen kehittäjäksi. Hän on antanut meille työkalut; teknologian, idealismin, ja ajatusten vapaan kulkemisen netissä - nyt meidän on vain käytettävä niitä vastuullisesti.


Talvipäivänseisauksena, 21. joulukuuta 2020:

  • Saturnus ja Jupiter aloittavat samanaikaisesti uuden 2, 20 ja 200 vuoden kierroksen. Kaikki tämä tapahtuu päivänä jolloin auringonvalo palaa ja päivät alkavat taas pidentyä. Tällä on symbolisesti suuri, toivorikas merkitys.


Lisäksi:

  • Vuosi 2021 kuluu pitkälti vuoden 2020 siivoamisen jäljiltä.

  • Taistelu vanhoista ja uusista ajattelutavoista jatkuu.

  • Toivo palaa!

  • Uusia perinteitä luodaan ja monet vanhat rakenteet kyseenalaistetaan ja tuhotaan.

  • Eri osapuolet vaativat vapautta (Uranus) sekä rauhanomaisesti tai sitten keinolla millä hyvänsä vuonna 2021.

  • Ristiriitoja, yllättäviä käänteitä ja konflikteja.

  • Loistavia epifanioita ja innovaatioita.


Varsinkin 21. joulukuuta 2020, mutta myös tulevaisuudessa on tärkeää:

  • Kuvittele ja visualisoi yksilöllinen ja kollektiivinen elämämme ideaalisimmillaan 2, 20, 40 ja jopa 200 vuoden päässä. Istuta toivon siemen niin että pystyisimme ratkaisemaan ihmiskunnan vaikeimmat ongelmat ja luomaan unelmiemme maailman.

72 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page