top of page

Huhtikuu 2024: kuukausista pahin ja paras

Merkurius perääntyy 25.4 asti, dramaattinen auringonpimennys oinaassa 8.4, Jupiter ja Uranus kohtaavat 21.4. tuoden vallankumouksellisia, positiivisia uudistuksia


"Tämä oli aikakausista paras ja pahin, se oli viisauden aikaa, se oli hulluuden aikaa, se oli uskon mutta samalla epäilyksen aikakautta, valon ja pimeyden aikaa, se oli toivon kevättä ja epätoivon talvea, ihmisillä oli edessään kaikki eikä mitään, oltiin menossa suoraa päätä taivaaseen ja toisaalta aivan päinvastaiseen suuntaan – lyhyesti sanottuna, aikakausi muistutti siinä määrin nykyistä aikaa, että muutamat sen huomattavimmista auktoriteeteista väittivät, että siinä niin hyvän kuin pahan suhteen saattoi käyttää vain yhtä vertailuastetta."

Charles Dickens, Kaksi kaupunkia


Kun elää keskellä historiallista, dramaattista, vastakohtoisuuksien aikaa, kuten me juuri nyt elämme, saattaa tuntua kuin kaikki tulevaisuuden suunnitelmat olisivat lentäneet ikkunasta ulos. On totta että ilmaston muutos ja teköäly ovat tuoneet täysin uudet ilmiöt ja haasteet ihmiskunnalle. On vaikea edes kuvitella miltä maailmamme näyttää 20 vuoden kuluttua. Mutta kuten ylläolevasta lainauksesta Dickensin kuuluisasta novellista, joka käsitteli Ranskan vallankumouden aikaa, huomaamme, että aika on syklimäistä. Monella tapaa, auringon alla ei silti ole mitään uutta.


Huhtikuu on ehdottomasti vuoden 2024 dramaattisin kuukausi. Merkurius perääntyy 1-25.4, koemme harvinaisen, Chironin sävyttämän auringonpimennyksen oinaassa 8.4, samalla kun Mars kohtaa Saturnuksen kaloissa, joka aloittaa uuden kahden vuoden jakson. Jupiter kohtaa Uranuksen 21.4 ja lopulta täysikuu skorpionissa 24.4 tekee neliötä Plutoon.


Huhtikuu 2024 pistää alulle muutoksia ja tapahtumia joiden seuraamuksia tulemme näkemään ja kokemaan seuraavat pari vuotta. Energiat ovat harvinaisen intensiiviset ja kaaottiset. Vauhti kuitenkin hiljenee ja kaikki rauhoittuu mitä pidemmälle kuun loppuun asti pääsemme.


Aikakausista pahin; dramaattinen auringonpimennys


Oletko tuntenut suurta levottomuutta, tunteiden ailahteluja tai oletko joutunut tahtomattasi dramaattisten tapahtumien keskelle? Varsinkin menneiden tapahtumien, asioiden ja ihmisten kanssa jotka luulit jo ohittaneesi? Onko itsellä tai läheisillä tapahtunut isoja tai pieniä onnettomuuksia? Onko sinulla on lähes pakonomainen kiire tehdä dramaattisia muutoksia? Jos vastaat kyllä, niin olet yksinkertaisesti pimennysten pyörteessä. Monilla nämä harvinaisen dramaattiset pimennykset ovat alkaneet tuntumaan jo viikkoja sitten, mikä ei sinänsä ole epätavallista. Jos muutoksen tuulet eivät alkaneet puhaltamaan jo Venuksen hallitseman kuunpimennyksen aikaan 25.3.2024 Vaa'an merkissä, niin viimeistään maanantaina 8.4.2024 klo 21:18 totaalinen, dramaattinen auringonpimennys ja uusi kuu oinaan merkissä tuntuu lähes kaikkien elämässä vähintäänkin uutisten kautta, ja suurimmalla osalla ihmisistä myös henkilökohtaisessa elämässä. Näin dramaattinen auringonpimennys tuntuu kuukautta ennen ja jälkeen. Sen vaikutus saattaa kestää syys- ja lokakuuhun 2024 asti, kun saavumme seuraavaan pimennys kauteen.


Kun lisäämme tähän kaikkeen vielä Merkuriuksen perääntymisen huhtikuun 1-25, ärtynyt kommunikaatio, sekaannukset ja jopa väkivalta merkissä jota hallitsee sodan jumala Mars, tämä ei ole kevyt ja positiivinen kuukausi, vaan dramaattinen ja raskas. Merkurius symboloi myös lapsia. Jos yritämme vain puskea omaa tahtoamme eteenpäin, Saturnus tekee siitä luutavasti hyvin hankalaa, ja vaatii meiltä ensin kärsivällisyyttä ja kypsyyttä. Yleisesti ottaen pimennykset kaivavat esille asioita menneisyydestä jotka olemme yrittäneet pitää piilossa tai joista emme ole tienneet ja jotka näytetään nyt meille dramaattisella tavalla. Tai asiat tai päätökset joita olemme vältelleet, tulevat nyt eteemme, halusimme tai ei. Varsinkin aika pimennysten välillä vääristää myös ajankulkua - aika tuntuu joko hidastuvan ja välillä nopeutuvan hurjalla vauhdilla. Samanaikaisesti tuntuu että meidät heitetään tulevaisuuteen isojen muutoksien tai päätösten kera, olimme siihen valmiita tai emme. Vuosina 2004 ja 2005 koimme hyvin samantapaisen astrologia taivaan - on mahdollista että koemme samantapaisia henkilökohtaisia tapahtumia kuin silloin.


Kuitenkin, pienelle osalle ihmisiä tämä pimennys saattaa olla myös onnekas. Jotkut saattavat hyötyä yllättävistä käänteistä yhteiskunnassa tai henkilökohtaisessa elämässä ja aloittaa ihan uuden aikakauden elämässään. Varsinkin niille harvinaisille yksilöille jotka elävät täysin rehellistä, totaalisen rohkeaa elämää, ilman minkäänlaisia kompromisseja, ja jotka nauttivat dramaattisistakin muutoksista, tämä saataa symboloida onnekkaita käänteitä henkilökohtaisella tasolla. (Mutta kuinka moni voi meistä sanoa elävänsä sellaista elämää?)


Haavoittuneen soturin "sähkökatkos"


Erityisen harvinaiseksi tämän pimennyksen tekee Chiron asteroidi, joka on täysin samalla asteella uuden kuun ja auringonpimennyksen kanssa, jopa minuutilleen - todella ainutlaatuinen aspekti. Chiron, haavoittunut soturi kreikan mytologiasta, muistuttaa meitä syvistä henkilökohtaisista ja yhteiskunnallisista haavoista. Chiron oli kuuluisa parantaja joka ei kuitenkaan pystynyt parantamaan itseään. Chironin antama haava näkyy jokaisen kartalla ja yleensä se nimenomaan näyttää haavan jota emme voi itse parantaa. Joillakin se haava näkyy kuitenkin pinta haavana, toisilla taas syvänä traumana. Mutta voimme ainakin oppia elämään sen kanssa ja syventää elämän kokemustamme. Parhaimassa tapauksessa kun olemme pystyneet prosessoimmaan ja kokeneet elämää ja uusia positiivisia kokemuksia, jossain vaiheessa se ei ole enää koko identiteettimme, vaan vain osa elämäämme ja persoonallisuuttamme. Silloin voimme sanoa että olemme "parantaneet" haavamme siihen pisteeseen kuin voimme ja auttaa myös toisia prosessoimaan saman tapaista haavaa.


Auringonpimennys on kuin sähkökatkos. Se on kuin katkos normaaliin lähetykseen. Valot sammuvat, ja kun näemme taas, kaikki saattaa näennäisesti olla samalla paikalla kuin ennen, mutta jotain näkymätöntä on muuttunut. Emme ole enää ihan sama henkilö ja maapallo kuin hetki sitten. Me olemme täysin riippuvaisia auringosta ja normaalisti se on yksi asioista ihmiselämässä johon voimme aina luottaa: aurinko nousee ja laskee varmasti. Auringon pimennys onkin sitten maailmankaikkeuden tapa muistuttaa meitä miten itsestäänselvänä pidämme aurinkoa ja kuinka vähän meillä on loppujen lopuksi kontrollia vaikka olisimme kuinka nokkelia. Se on myös maailmankaikkeuden tapa työntää meitä eteenpäin elämän polullamme. Pieni shokki herättää meidät horroksesta ja pakottaa katsomaan sekä sisimpäämme että ympärillemme. Emme ole sama ihminen kuin 10 vuotta, kuukautta, päivää tai minuuttia sitten.Suurin osa ihmisistä vastustaa muutoksia, ja tekee niitä vain pakon edessä. Chironin läheisyys auringonpimennykseen saattaa muistuttaa meitä vanhasta haavasta, luoda uuden haavan, mutta mahdollisesti myös antaa mahdollisuuden parantaa vanhaa haavaa ja auttaa muita.


Jos tässä ei ollut vielä tarpeeksi jännitystä, auringonpimennyksen aikaan myös komeetta ohittaa maan. Komeetoilla on enimmäkseen pahaenteinen maine ja se vielä lisää tämän auringonpimennyksen dramaattisuutta.


Jo viime blogissani kerroin että pimennyksiä ennen on aina hyvä aina terästäytyä ja tiedostaa elämän suuntaa ja päättää ainakin mielessään minne päin haluaa mennä. Tiedostamattomina nimittäin päätökset tehdään meidän puolestamme. Minne tahansa pimennys meidät sitten heittääkin, sieltä on paljon hankalampi tulla takaisin. Jos taas olisimme valinneet itse taipaleemme ja lähteneet jo kulkemaan rohkeasti sinne suuntaan minne sydämemme meitä ohjaa, vaikka suunnitelmat eivät olleetkaan vielä ihan täysin kohdallaan, olisimme jo puolessa välissä taipaletta. Jos taas emme oikein tiedä suuntaamme, niin toiseksi paras neuvo on olla joustava eikä tehdä hätäisiä johtopäätöksiä ja päätöksiä, vaikka pimennykset saavatkin meidät tuntemaan pakottavaa tarvetta tehdä dramaattisia, tunnepitoisia päätöksiä. Katso ja odota kunnes pöly laskeutuu, varsinkin koska Merkuriuksen perääntymisen aikana kaikenlainen kommunikaatio vaikeutuu, hidastuu ja vääristyy.


Aikakausista paras: toiveikas loppukuu


Jo viime blogissani viittasin Venuksen hiljaiseen vallankumoukseen kaiken taustalla. Vaikka suuren huomion saa yllämainittu auringonpimennys oinaan merkissä, kaikki johtaa lopulta paljon odotettuun Jupiterin ja Uranuksen kohtaamiseen 21.4.2024, klo 5:26, Venuksen hallitsemassa härän merkissä. Jupiter symboloi optimistista laajentumista, Uranus taas yllättäviä, ainutlaatuisia muutoksia.


Jupiterin ja Uranuksen kohtaaminen symboloi teknologisia ja taiteellisia läpimurtoja, (teköäly ohjelman Open AI Sora:n julkistaminen olisi lähes täydellinen symboli tälle aspektille) liittyen myös rahaan, naisiin, ihmissuhteisiin yleensä, ruoan ja maatalouden tuotantoon ja lääketieteeseen ovat mahdollisia. Tämä on dramaattinen, mutta yleensä hyvä onninen aspekti joka tapahtuu 14 vuoden väliajoin, ja on mahdollista että se näkyy uutisissa yllättävänä, hyvänä uutisena. Voi myös olla että esimerkiksi teknologinen keksintö näkyykin ensin vain pienenä mainintana jossain verkon kätköissä, mutta päätyykin muuttamaan ihmiskunnan historian täysin parin vuoden sisään. Monet astrologit yhdistävät myös bitcoinin tähän astrologia aspektiin, ja kaikki katsovat mielenkiinnolla miten sen arvon käy huhtikuun lopulla ja siitä eteenpäin.


Mainitsin jo edellisessä blogissa että jos olemme kokeneet olevamme paikalleen juuttuneita ihmissuhteissa, luovuudessa, raha-asioissa tai oman arvon tunteen kehittämisessä, nyt nämä Venuksen hallitsemat alueet eivät tyydy enään samaan entiseen junnaukseen. Venuksen arkkityyppi meissä haluaa itsenäisyyttä ja vapautta varsinkin kun Venus siirtyy itsenäiseen oinaan merkkiin 5.4. Koska rakkauden jumalatar kestii lisäksi vieraanaan Jupiteria ja Uranusta härän huoneessa jota hän hallitsee, Venus on todella valmis innovaatioon sekä rakkaudessa että rahassa. Koemme valtavia läpimurtoja ja oivalluksia näissä asioissa ja mennä eteenpäin huikeaa vauhtia. Patoutuneet ihmissuhteet ovat lähteneet liikkeelle rytinällä. Se voi tuntua samanaikaisesti pelottavalta, vapauttavalta ja valtavana luovuuden tulvana. Auttaa jos olemme rohkeita, valppaita, joustavia ja valmiina muuttumaan. On hyvä olla valmis jos saamme upean, onnekkaan tilaisuuden.


Täysikuu skorpioonissa 24.4 klo 2:48 tekee neliötä Plutoon, ja Venus on vielä oinaassa. Tämä täysikuu on sen takia vielä kireä ja intensiivinen, ei kuitenkaan mitään verrattavissa alku kuun vaikeuksiin. Kun Venus muuttaa hallitsemaansa härän huoneeseen 29.4, koemme sen isona helpotuksena, ja asiat alkavat näyttää taas positiivisilta.

 

Onnekas toukokuu

 

Toukokuu onkin taas vuoden 2024 onnekkaimpia kuukausia. Sekä Jupiterin että Venuksen läsnäolo tekee härän uudesta kuusta 8.5 erityisen onnekkaan ja erinomaisen tilaisuuden uuden kuun manifestointiin. Toukokuu on hyvä uusien projektien ja unelmien aloittamiseen, varsinkin nyt kun meidän ihmissuhde ja raha-asiamme ovat käyneet läpi täydellisen uudistuksen tavalla tai toisella.


Ursula Lunardakini

______________________


TULEVIA TAPAHTUMIA:

________________________________

Luonnostaan festivaali, OULU. Pe-Su, 16-18.8, 2024. Kuu työpaja Su 18.8 & Tarot tulkintoja koko viikonlopun. Ennakkoliput: https://holvi.com/shop/jokitila/

_____________________________

Maagiset Messut, Sibeliustalo, LAHTI, Pe-La, 13-14.9, 2024. Tarot & Astrologia luento & Tarot tulkintoja. Ennakkoliput: https://www.lippu.fi/artist/maagiset-messut/

______________________

Cocoi Retriittikeskus, Kirkkonummi. Chakrat & Tarot. Su 15.9.24 klo 12-16, 75€. Chakrat ja Tarot työpajassa tutkimme chakrojen, astrologian ja Tarotin yhteyttä. Kaymme lävitse kaikki seitsemän chakraa ja saat henkilökohtaisen tulkinnan kullekin chakrallesi. Kurssin hinta sisältää kevyen kasvislounaan, kahvia ja teetä. Kurssi järjestetään yhteistyössä Ursula Lunardakini & Cocoi Oy. Varaukset: https://slotti.fi/booking/cocoi/#/

______________________

Jos haluat tämän astrologia blogin ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi, täytä lomake verkkosivuni Lunardakini-Astrologia.com alaosassa.


Käy tykkäämässä ja seuraamassa!

YouTube: @Ursula_Lunardakini_Astrologia (sisältöä tulossa)


Jos olet kiinnostunut henkilökohtaisesta astrologia tai kortti tulkinnasta, lista palveluistani löytyy verkkosivuiltani: Lunardakini-Astrologia.com. Ota yhteyttä sähköpostitse jos haluat varata astrologia tulkinta ajan: Lunardakini(at)gmail.com.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page