top of page

Rakkaus sodan aikana

Yhdysvaltojen Pluton paluu. Uusikuu kalan merkissä. Kevään 2022 astrologinen sää. Suomen astrologinen kartta.


2. maaliskuuta 2022, tarjoaa meille harvinaisen uuden kuun. Venus, Mars ja Pluto muodostavat yhtymän 27 asteessa kauriin merkissä (samalla asteeella kuin Yhdysvaltain Pluton paluu ja vain 1 aste Suomen keskitaivaasta). Uusi kuu muodostuu myös Jupiterin ja Neptunuksen rinnalle kalojen merkissä. Tämä on vuoden 2022 dramaattisin ja tunteellisin uusikuu, koska se edustaa samanaikaisesti toisaalta vaarallista, sotaista, räjähtävää jännitystä ja toisaalta laajenevaa, äärimmäisen optimistista toivoa.


Maaliskuu 2022 on vaikea kuukausi, ja se alkaa uudella kuulla 2. maaliskuuta 2022, täynnä äärimmäisiä, sotaisia jännitteitä joka johtuu Marsin ja Venuksen kohdatessa Pluto. Uudet kuut kylvävät aina tapahtuminen siemenen seuraavaa kuukautta varten. Jupiter on myös hyvin lähellä aurinkoa, jolloin sitä pidetään "palaneena", tarkoittaen, että se ei ole niin tehokas jakamaan Jupiterin hyvyyttä ja optimismia kuin se haluaisi. Toisaalta, Jupiter on myös omassa huoneessaan, joka erittäin vahva paikka Jupiterille, joka suojaa sitä palamiselta. Toivoa antaa se että koska uusi kuu tapahtuu kalojen merkissä, Jupiterin ja Neptunuksen ohella, mukana on myös paljon hyvää ja itse asiassa harvinaisen onnekasta energiaa. Pidetään mielessä, että mitä nyt tämän räjähtävän astrologia taivaan alla tapahtuukin, siihen on kylvetty mukaan paljon positiivista energiaa.


Mutta tie navigoida pois vaarallisilta vesiltä ei ole helppo. Vaikka tulemmekin näkemään useita toivoa antavia hetkiä, niitä seuraa maaliskuun aikana kuitenkin takaisku toisensa jälkeen. Marsin ja Pluton kohtaaminen on lähes aina erittäin epävakaa ja sotaisia. Mars, sodan jumala, on yleensä se viimeinen pisara, joka lopulta sytyttää minkä tahansa vaikean tilanteen täysimittaiseksi, avoimeksi konfliktiksi. Näin oli myös maaliskuussa 2020 - eli viimeksi, kun Mars tapasi Pluton. Tämä erityisen räjähtävä osuus on kuitenkin ohi jo tämän viikon loppuun mennessä - mutta valitettavasti emme voi välttää sitä että uudenkuun karttaan on silti näin kylvetty konfliktin siemeniä.


Yhdysvaltain Pluton paluu Mikä on Pluton paluu? "Paluu" astrologiassa yleisesti ottaen tarkoittaa, että planeetta palaa paikkaan, jossa se oli syntymähetkellä. Aivan kuten aurinko palaa joka vuosi syntymämme hetkelle, jota me sitten juhlimme syntymäpäivänämme. Merkittävää Plutossa on se, että se on hyvin hidas planeetta ja kestää noin 240 vuotta kiertää auringon ympäri. Joten kun Pluto siirtyi takaisin täsmälleen samalle asteelle, jossa se oli Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen, eli kansakunnan syntymän aikaan, se on todellakin merkittävä virstanpylväs. Siksi onkin ollut olla vaikea huomaamatta, että Venäjä hyökkäsi Ukrainaan lähes täsmälleen samana päivänä kuin USA:n Pluton paluu. Se tuhosi täysin maailman voimatasapainon ja veti maailman ja USA:n erittäin ei-toivottuun sotaan. (USA:n Pluton paluu tapahtuu vielä kaksi kertaa tänä vuonna, 11. heinäkuuta ja 28. joulukuuta (Pluton perääntymisen vuoksi)).


Mitä Pluto edustaa?


Kuulostaa kliseeltä, mutta totta se on: Pluto on äärimmäinen transformaation eli muutoksen planeetta, ja se toteuttaa ison muutoksen, usein osittain tuhoamalla. Jokainen, joka on käynyt läpi Pluton kauttakulun, tietää, että kaikki pinnallisuus katoaa, kun Pluto on läpikäynyt matkansa astrologisen huoneen läpi. Jokainen esine "huoneessasi" löydetään, tarkastetaan ja se joko läpäisee tarkastuksen tai poistetaan. Henkilökohtaisella tasolla (henkilökohtaisesta astrologia kartastasi riippuen) kyse voi olla esimerkiksi ihmissuhteistasi: ymmärrät hitaasti, ettei sinulla ole mitään yhteistä tietyn ihmisryhmän kanssa ja että sinulla ei yksinkertaisesti ole tarvittavaa energiaa ylläpitää näitä erityisiä suhteita. Toisaalta Pluto hallitsee vaurautta, sekä kirjaimellista että symbolista. Saatatkin löytää samanaikaisesti kokonaan uuden ystäväryhmän, jolla on tarjottavana sydäntäsi paljon lähempänä olevia uusia ja syviä kiinnostuksen kohteita ja mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia. Kuten näet, Pluto myllertää henkisen ja fyysisen maaperän valtavalla voimalla: toimimattomat asiat poistetaan, mutta juuri muokattuun maahan kylvetään uusia, erittäin kestäviä siemeniä. Ihmiset, joilla on voimakas Pluto kartallaan, näkevät mahdollisuuksia siellä, missä muut eivät niitä nää. Monilla erittäin varakkailla ihmisillä, kuten Bill Gates:lla, on Pluton ja Jupiterin yhdistelmä syntymäkartassaan.


Yhteiskunnallisella tasolla kauriin merkin läpi kulkeva Pluto edustaa vanhaa vaurautta, vanhoja instituutioita ja uskomuksia. Se osa mikä toimii edelleen, jää. Mutta erityisesti USA:ssa näämme lähes jokaisen instituution tuhon tai ainakin kyseenalaistamisen, olipa kyseessä sitten hallitus, uskonnollinen tai historiallinen uskomus, ja lopulta itse demokratian kyseenalaistamisen, joka on koko USA:n muodostumisen perustavanlaatuinen idea. Venuksen ja Marsin läheinen kulku on taannut erityisen henkilökohtaisen muutosprosessin kansakunnalle - yksittäisen kansalaisen on ollut lähes mahdotonta pysyä neutraalisena.


Suomi ja Pluto


Neutraalisuudesta puhuttaessa onkin luonnollista kääntyä Suomen "syntymä" astrologia kartan puoleen. Samalla tavalla kuin Pluto ohittaa juuri Plutoa USA:n syntymäkartalla, Pluto lähestyy Suomen astrologiakartan Keskitaivasta (latinaksi MC= Medium Coeli). Keskitaivas kertoo astrologia kartalla aina julkisesta elämästä, usein myös urasta. Se on astrologia kartan näkyvin kohta; se on mitä maailma näkee meistä. (riippuen siitä mikä kellonaika katsotaan Suomen itsenäisyyden hetkeksi, Suomen keskitaivas on kauriin merkissä, 8. huoneessa, 28 astetta. Pluto on tällä hetkellä 27 asteessa, eli hyvin lähellä.) Suomen keskitaivas on syntymäkartalla 8. huoneessa raskaassa paikassa - tämä on vahvan karman, elämän ja kuoleman huone; se mitä olemme toisille velkaa ja mitä muut ovat meille velkaa. Vahvan kahdeksannen huoneen omaavat ihmiset kokevat yleensä valtavia elämänmuutoksia, mutta omistavat myös kyvyn kestää niitä. Tämä korostuu vielä sillä että Merkurius (Suomen kartan nousevan merkin, kaksosten hallitsija) on samassa huoneessa Pluton ja kuun yläsolmun kanssa. Kovatkin velat maksetaan, hinnalla millä hyvänsä. Kauriin merkissä Merkurius (joka ilmentää meidän tapaa ajatella ja kommunikoida), on vakava ja luotettava, eikä tee päätöksiä nopeasti vaan erittäin harkitsevasti.


Pluto on kuitenkin Suomen syntymäkartalla 2., eli raha huoneessa. Vaikka hinta on ollut kova, Suomi on nostanut itsensä sadassa vuodessa maailman vauraisiimpiin valtioihin.


Mutta kun Pluto astuu kuvaan, eli Pluton ja Marsin tapaavat ja lähestyvät Suomen keskitaivasta, käsityksemme itsestämme ja roolimme erityisesti maailman silmissä muuttui lähes yhdessä yössä. Nato-jäsenyys oli kaukana ihmisten mielistä vasta pari viikkoa sitten, kun nyt se on jo iso mahdollisuus. Pluton ohitus Suomen keskitaivasta tapahtuu tarkalleen helmikuun 7, 2023. Sinne asti paine tehdä päätös asiasta ja Suomen julkisen roolin täydellisestä muuttumisesta maailmalla voimistuu päivä päivältä.


Jännitteet jatkuvat maaliskuussa Jännitteet jatkuvat koko maaliskuun ajan. Uuden kuun, Marsin ja Pluton räjähtävän kohtaamisen jälkeen Venus sijaitsee Marsin ja Saturnuksen välissä koko kuukauden. Tämä on erittäin vaikea paikka Venukselle ja ennustaa vaikeita aikoja sekä yhteystyölle, sopimuksille ja taloudelle. Olipa kyseessä sitten henkilökohtainen tai yhteiskunnallinen asia, rauhaa ja harmoniaa on lähes mahdotonta saavuttaa maaliskuun aikana. Vesimies edustaa yhteiskuntaa, joten tavallisilla ihmisillä ei tule olemaan helppoa.


Mutta jännitteiden laukeaminen on odotettavissa huhtikuun 5. päivästä alkaen, kun Venus lopulta jättää Saturnuksen hallitseman vesimiehen merkin ja siirtyy kalojen merkkiin, jossa se on kuin kotonaan. Keskustelut, sitoumukset ja sopimukset ovat nyt mahdollisia. Itse asiassa 12. huhtikuuta on yksi vuoden onnekkaimmista päivistä (1. toukokuuta on toinen erittäin onnekas päivä) ja silloin on ehdottomasti hyvä aika suunnitella ja haaveilla isoja unelmia, sillä Jupiter ja Neptunus muodostavat erityisen unenomaisen kauniin yhtymän kalojen merkissä, jollaista ei ole nähty 165 vuoteen. Neptunus edustaa positiivista, henkistä heräämistä, myötätuntoa ja unelmia. Sen kielteinen puoli edustaa naiivia yli-innostusta, jota seuraa pettymys. Kumpikin tulos on mahdollista. Mutta kaikkein onnekkaimman planeetan, eli Jupiterin seurassa, positiivisen puolen ilmentyminen on kuitenkin paljon todennäköisempää.


Vuoden 2022 astrologia on dramaattista, mutta aivan toisella tavalla kuin 2020. Astrologia taivas ennustaa syviä alamäkiä ja toisaalta huimia korkeuksia. Pluto on suuri liijoittelija: se saa suuret asiat näyttämään pieniltä ja pienet asiat isoilta. Sillä on taipumus paisutella pelkoja kun niile ei ole tarvetta, mutta sillä on myös taipumus vähätellä suuria asioita, joihin olisi todella tärkeää kiinnittää huomiota - (kuten esimerkiksi ilmastonmuutos). Meidän on oltava tarkkoja ymmärtääksemme kumpi on kumpi. Ei ole epäilystäkään että olemme todistaneet ja todistamme edelleen historiaa; voimme sanoa jälkipolville että me elimme maapalolla, kun kaikki muuttui. Mutta kaunis ja lupaava Jupiter-Neptunus-yhtymä tarjoaa meille myös upean mahdollisuuden unelmoida erilainen maailma. Ehkä sellainen, jossa diktaattorit eivät hallitse. Elämme ilma-elementin aikakautta, ihmisten tajunnan laajentumisen aikakautta, Vesimiehen aikaa - ei sitä naiivia, 60-luvun hippi versiota, vaan todellista, koeteltua ja kovalla voitettua. Mutta vain valtava paine luo timantin. Peace, Ursula Henkilökohtaisia tulkintoja varten ota yhteyttä: lunardakini@gmail.com www.lunardakini-finnish.com
145 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page