top of page

Kypsä henkisyys: Saturnus kalojen merkissä

Saturnus siirtyy kalojen merkkiin maaliskuun 7. 2023, seuraavaksi kolmeksi vuodeksi

Saturnus kalojen merkissä seuraavat kolme vuotta


Yleisesti ottaen Saturnus kaloissa on paljon helpompaa aikaa kuin tuleva Saturnus oinaassa (kesällä 2025 ja alkaen lopullisesti helmikuussa 2026), joten seuraavat 2-3 vuotta tarjoavat kaikille hengähdystauon ennen kuin muutaman vuoden kuluttua saavumme taas haastavaampaan aikaan.


Saturnus siirtyy vesimiehestä mystiseen, henkiseen, emotionaaliseen kalojen merkkiin, jota hallitsee Jupiter. Saturnuksen tehtävänä on rajoittaa, haastaa ja olla realistinen. Jupiterin tehtävänä taas on laajentaa, elvyttää ja olla antelias ja optimistinen.


Saturnus siirtyy kalojen merkkiin (7.3.2023–14.2.2026) samana päivänä 7.3.2023, kuin täysikuu neitsyen merkissä. Tällä on vahva symbolinen merkitys, sillä Jupiter isännöi Saturnuksen kiertokulkua kaloissa seuraavan kolmen vuoden ajan. Tämä täysikuu saattaa tuoda mukanaan aluksi hyvältä kuulostavia yllätyksiä – mutta nyt kannattaa odotella tekemättä lopullisia päätöksiä asioista pari viikko tai kaksi, kunnes Saturnus asettuu hieman ja kun meillä on parempi käsitys mitä asioita Saturnus kaloissa symboloi juuri meidän elämässämme.


Tulemme näkemään Saturnuksen ankaran asenteen pehmevän, verrattuna viimeiseen 5 vuoteen, jolloin hän on voinut toimia miten haluaa; hän on todellakin rajoittanut ja testannut meitä. Saturnus on nyt kuitenkin vieraana Jupiterin kodissa, ja hänen täytyy toimia Jupiterin sääntöjen mukaisesti ja Jupiterilla onkin täysin päinvastainen motivaatio kuin Saturnuksella. Jupiter haluaa laajentaa ja tutkia varsinkin sisäistä ja henkistä maailmaa kalojen merkissä.


Nämä kaksi suurta planeettaa symboloivat ihmisen tarinaa, joka on jatkuvaa rajoittamisen ja laajenemisen liikettä. Ajattelemme mielellämme että ihmisen kehitys on suora nuoli, joka osoittaa aina ylöspäin, kohti jotain korkeampaa, laajempaa, suurempaa ja parempaa. Mutta edistyminen muistuttaa muodoltaan itse asiassa enemmän spiraalia. Me kohtaamme säännöllisesti tietämättömyyttä (sotia) ja muita ikäviä asioita, kuten luonnonkatastrofeja. Se on yksinkertaisesti osa ihmisen olemassaoloa. Saturnus ei koskaan katoa. Monta kertaa olemme ottaneet yhden askeleen eteenpäin ja kaksi taaksepäin, sekä yksilöinä että ihmiskuntana. Voimme vain toivoa edes pientä asteittaista kehittymistä joka kerta, kun kohtaamme samanlaisia ​​haasteita. Rajoittaminen ja laajentuminen ei ole mikään itsestään selvä tie, vaan parhaimmillaankin sotkuinen sekamelska, kuin synnyttäminen.


"Käsi avautuu ja sulkeutuu ja avautuu ja sulkeutuu. Jos kätesi olisi aina joko nyrkkissä tai aina auki, jähmettyisit paikallesi. Mutta kun syvin läsnäolosi on mukana jokaisessa supistumisessa ja laajentumisessa, nämä kaksi ovat kauniissa tasapainossa ja koordinoituja kuin linnun siivet.” -Jalaluddin Rumi (1207-1273)

Saturnus kaloissa symboloi vakaumuksien uudelleen arviointia. Tämän epäselvyyden äärellä jotkut kuitenkin päättävät takertua mielipiteisiinsä vielä tiukemmin. Saturnus Jupiterin huoneessa voikin symboloida myös äärimmäisiä henkisiä filosofioita ja ryhmiä, joista tulee fanaattisia.


Välitön reaktiomme kaikkiin rajoituksiin onkin yleensä negatiivinen. Haluaisimme aina mieluummin kokea laajentumista ja elvyttämistä. Mutta vaikka äärimmäinen eristyneisyys muusta maailmasta luo paljon omia ongelmia, parhaassa tapauksessa se tarjoaa myös suojan ja säilyttää perinteitä. Mikään ei esimerkiksi tuhoa eristettyjä kulttuureja nopeammin kuin ulkopuoliset vaikutteet. Uudet asiat ja ideat hämmentävät ja sekoittavat ihmiset niin että he eivät ole enää varma omista perinteistään tai vakaumuksistaan. Tämä onkin kalojen salainen voimavara, joka on yllättävän tehokas lempeästä olemuksestaan huolimatta. Iso kivi (Saturnus) ei rikkoudu helposti, mutta vuosien jatkuva veden virtaus (kalojen merkki) muokkaa sitä joskus täysin uuteen muotoon.


Toisaalta, ehkäpä jotkut satoja vuosia kestäneet, vahingolliset käsitteet tuleekin lopulta jo muuttaakkin muotoaan. Eli rajoittaminen tai laajeneminen ei ole itsessään joko hyvä tai paha asia.


Henkisten arvojen uudelleenarviointi lisää luovuutta


Näemme ihmisten ottavan henkiset asiat nyt paljon vakavammin, ja sen innostavan myös luovuutta. Edellisen kerran Saturnus oli kaloissa vuosina 1994-1996, mutta Jupiter oli tuolloin aivan eri huoneissa. Vuodet 1964-1966 olivat lähempänä nykyistä tilannettamme - molemmat aikakaudet ovat kuitenkin kaiken kaikkiaan luovaa aikaa.


Kaloissa Saturnus symboloi illuusioista heräämistä. Internet on jo 30 vuotta vanha ja olemme sen suhteen kaikki jonkin verran viisaampia, ja saavuttaneet pisteen jolloin emme enää luota joka tarinaan joka kirjoitetaan verkossa. Tai monet ovat tässä vaiheessa jo valinneet ne tarinat joihin uskovat, sekä samanhenkisen ryhmänsä ja pitävät niistä tiukasti kiinni – tämä on seurausta Saturnuksen kulusta vesimiehessä viimeiset kolme vuotta. Pikku hiljaa on kuitenkin selvää, että kukaan ei muuta mieltään mistään - mutta mielenkiintoisesti juuri tällä saattaa olla pidemmän päälle päinvastainen vaikutus, eli fanaattisten vakaumusten hiipuminen.


Henkisten- ja hyvinvointi liikkeiden hämmästyttävän suosion nousun jälkeen viimeisen 12 vuoden aikana (Neptunus kaloissa) näemme nyt henkisyyden tulevan vakavaksi asiaksi. Saturnuksen tuoma vakavahenkinen henkisyys kaloissa liittyy paljon enemmän sisäiseen etsimiseen. Kyseenalaistamme teeskenteleviä tai pintapuolisia selityksiä, ja etsimme omia todellisia henkisiä arvojamme. Saturnus laittaa vakaumuksemme koetukselle. Kiinnostus henkisiä asioita kohtaan sen kaikissa muodoissa kasvaa kyllä edelleen, mutta Saturnuksen vaikutus pitää sen rehellisenä ja todellisena. Hengelliset liikkeet ja organisaatiot, jotka eivät kestä ajan (Saturnus symboloi aikaa) testiä, häviävät. Ihmiset etsivät oikeita vastauksia, ei vain sellaisia jotka voi löytää tai näyttävät hyvältä vain sosiaalisessa mediassa. Pintapuolisuus ja saada asiat pelkästään näyttämään ja kuulostamaan hyvältä ei enää riitä - oikea, perusteellinen ja syvä sisältö täytyy nyt löytyä ja antaa todellisia vastauksia.


Pluton samanaikainen saapuminen vesimieheen symboloi myös mahdollista sensurointia henkisiin asioihin perustuviin uskomuksiin. Yleensäkkin tiedonkulkua rajoitetaan tai missä tai miten saamme tietoa muuttuu vähitellen dramaattisesti.


"Kun olet surullinen, alat uskomaan mystillisiin asioihin." - Marc Maron HBO special 2023

Positiivinen puoli on että tunnemme olomme paljon vapaammiksi, pehmeämmiksi ja joustavammiksi. Nyt meidän täytyykin miettiä, mitä teemme tällä uudella vapaudella? Emme kuitenkaan ole mitenkään täysin vapaita, vaan Saturnuksen ja Pluton symboloimat erityisen raskaat vuodet kauriissa ovat vihdoin todella päättymässä. Pluto siirtyy pikkuhiljaa vesimieheen seuraavaksi 20 vuodeksi, ennustaen täysin toisenlaista, uutta aikakautta ihmiskunnalle. Siitä lisää tulevassa Pluto vesimiehessä blogissani.

Käyn läpi Saturnuksen kaloissa jokaiselle merkille erikseen tässä blogissa.


Namaste,

Ursula


p.s. Namaste = "jumalallinen olemukseni kumartaa jumalalliselle olemuksellesi sinussa"

 

Jos olet kiinnostunut henkilökohtaisesta astrologia tulkinnasta, mukaanlukien Jumalatar Asteroidit tulkinta, lista palveluistani löytyy verkkosivuiltani: Lunardakini-Astrologia.com. Ota yhteyttä sähköpostitse jos haluat varata astrologia tulkinta ajan: Lunardakini@gmail.com.189 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page