top of page

Sukellus syvyyksiin

Pimennyskausi ja Venuksen perääntyminen ennakoivat sukellusta syvyyksiin.Pimennykset - luonnon huutomerkki


Skorpionin uusikuu 4. marraskuuta 2021 johdatti meidät pimennys kauteen. Miksi kutsuisimme auringon ja kuunpimennyskautta "kaudeksi"? Koska pimennykset tulevat aina pareittain - yksi pimennys seuraa automaattisesti toista, kahta viikkoa myöhemmin. Pimennykset tapahtuvat, kun taivaankappaleet estävät toistensa valon ja muodostavat varjon. ("What is an eclipse?", NASA)


Astrologiassa auringon ja kuunpimennyksillä on erityinen merkitys. Yleisesti ottaen ne ennakoivat tärkeistä elämän tapahtumista, käänteistä, aluista tai lopuista. Monissa muinaisissa kulttuureissa oli, ja on edelleen, suuri kunnioitus pimennyksiä kohtaan. Esimerkiksi niiden suoraa katselemista tai jopa ulkona olemista pimennyksen aikaan pidetään huonon onnen tuojana. Erityistä huomiota kiinnitettin myös niihin maantieteellisiin alueisiin, joihin pimennyksen varjo kohdistui - vaikutuksen sanottiin olevan erityisen voimakas näillä alueilla. Seuraukset eivät välttämättä ole aina välittömiä, mutta ne saattavat huomaamatta käynnistää tapahtumaketjun, joka saattaa kestää jopa vuosia. Esimerkiksi paljon uutisoitu "Suuri amerikkalainen auringon pimennys" tapahtui vuonna 2017. Sen pimennyksen varjo peitti Yhdysvallat lähes täysin. Tapauksesta on myös kuuluisa valokuva (USA:n entisen) presidentin katsoessa pimennystä ilman suojalaseja. Sitä seuraavat tapahtumasarjat ovatkin hyvin kaikkien muistissa - esimerkiksi hänen vaalien häviämisensä.


Tällä kertaa kuun pimennyksen näkyvyys (tai varjo) on pääasiassa Afrikan, Aasian, Australian ja Itä-Euroopan yllä. Sitä seuraava, täydellinen auringonpimennys 4. joulukuuta 2021, näkyy enimmäkseen Etelämantereella.


Pimennykset eivät tuo aina vain huonoja uutisia. Päinvastoin, toisinaan ne ravistelevat vanhoja tapojamme ja ajatteluamme juuri oikealla tavalla. Jotkut saattavat jopa pystyä hyödyntämään pimeyksien herättämiä, voimakkaita energioita ja onnistua siinä erittäin hyvin. Ainoa ongelma on tosin pimennysten arvaamattomuus. Se, miltä tilanne näyttää aluksi, voi muuttua ihan päinvastaiseksi, jopa vasta vuoden kuluttua. Tästä syystä muinaiset kulttuurit välttelivät aloittamasta mitään uutta, tai tekemästä pitkän aikavälin suunnitelmia pimennyskauden aikana.


Pimennysten välissä


Pimennysten välinen aika on erittäin herkkää, arvaamatonta ja jopa uneksivaa aikaa. On kuin eläisimme toinen jalkamme toisessa todellisuudessa. Olemme sen lisäksi vielä skorpiooni merkin hallitsemassa, syvän intensiivisessä vuodenajassa. Joten on selvää että huntu joka erottaa meidät ja täältä jo poistuneet, on erityisen ohut juuri nyt. Esivanhempamme ja pois nukkuneet läheisemme saattavat olla ympärillämme ja haluavat olla ehkä jopa jonkinlaisessa yhteydessä. Voimme luoda ja kunnioittaa tätä yhteyttä esimerkiksi omistamalla heille oman kynttilän jota poltamme teittyihin aikoihin (tai asettamalla heille omistettuun paikkaan vesilasin ja vaikka leivonnaisen). Tai käydä viemässä kynttilän haudallensa. Sen jälkeen voimme yksinkertaisesti hiljentyä, muistella ja arvostaa heitä - aivan kuten haluaisimme rakkaittemme muistelevan meitä.


Kuunpimennys härän merkissä


Kuunpimennys tapahtuu härän merkissä perjantaina 19. marraskuuta 2021, klo 11. Kuunpimennys tapahtuu (aina täysikuun aikana), kun maa peittää kuun heijastaman auringonvalon. Astrologiassa kuu symboloi kehoamme ja tunteitamme. Kuunpimennykset taas symboloivat loppua. Tämä pimennys tapahtuu härän ja skorpionin merkeissä, joita hallitsevat Venus ja Mars. Tämä pimennys tapahtuu myös Algol-nimisen tähden lähellä. Algol on kuuluisa siitä, ettei se käyttäydy kuten muut tähdet, vaan on äärimmäisen kapinallinen ja saattaa aiheuttaa esimerkiksi onnettomuuksia ja vammoja. Hänet tunnetaan "vilkkuvasta silmästään". Hän nimittäin näyttää ilmestyvän ja katoavan mystisesti paljaalla silmällä katsottuna. Vasta aivan äskettäin meillä on uusia teorioita tämän käyttäytymisen tieteellisistä syistä. Kiinteät tähdet (toisin kuin planeetat) ovat kuitenkin niin kaukana meistä, että ellei meillä ole syntymäkarttamme planeetta aivan Algolin vieressä, emme todennäköisesti koe mitään, ainakaan äärimmäisen dramaattista.


Tämän kuunpimennyksen aikana siis aurinko, merkurius ja mars skorpionin merkissä ovat oppositiossa uranukseen ja kuuhun härän merkissä. Kaikki tämä tapahtuu vielä ihmiskunnan ehkä epäonnekkaimman tähden, Algolin kohdalla. Joten voimme odottaa tämän ja ensi viikon aikana vähintäänkin jotain odottamattomia, hankalia ja ristiriitaisuuksista kertovia uutisia maailmalta.


Yksilötasolla uutiset saattavat näyttää samantapaisilta, mutta kuitenkin luutavasti paljon vähemmän dramaattisilta. Kaikki mitä olemme käyneet läpi viimeisen parin vuoden aikana, on pikkuhiljaa muuttanut meidät joksikin ihan uudeksi. Luulimmekin että olimme jos siivonneet ja uudistaneet henkisen talomme. Mutta heti kun lakaisimme lattian ja järjestimme huonekalut uudelleen, löysimmekin taas uuden halkeaman talon perustassa. Tämän pimennyskauden aikana saavutammekin taas ihan uuden talomme "pohjan". Osa meistä ehkä koki jonkinlaisen asioiden paljastumisen jo skorpionin uudenkuun aikoihin 4. marraskuuta. Se oli luultavasti eräänlainen "mic drop" - hetki, jolloin tajusit yhtäkkiä jotain niin syvällä sisälläsi, ettei siihen ollut mitään lisättävää. Tiesit vain tietäväsi. Kaikki oli tehty asian hyväksi. Yhdessä hetkessä päätit esimerkiksi poistua tilanteesta tai hylätä vanhan ajattelutavan itsestäsi tai toisesta. Ei ollut enää mitään todisteltavaa, vaan totuus oli ilmiselvä vähintäänkin itsellesi ja mahdollisesti myös muille.


Erot, loput, konfliktit, läpimurrot ja tapahtumien yllättävät käänteet jotka ovat muhineet itse asiassa jo kauankin, tulevat nyt pintaan syvyyksistä. Asiat voivat ilmentyä nopeasti ja ihan kuin tyhjästä. Suurin osa ilmenevistä asioista ovat kuitenkin niitä samoja asioita joita olemme jo kääntäneet ja vääntäneet vuoden 2020 keväästä asti. Tällä kertaa saamme vain uutta tietoa ja uusia näkökulmia samoihin asioihin, joka saa meidät jälleen kerran uudelleen arvioimaan suhteitamme, maailmankuvaamme, paikkaamme yhteiskunnassa ja kosmoksessa. Jokin tässä pimennyksien kaudessa vahvistaa epäilyksemme tai intuitiiviset aavistuksemme niin dramaattisella tavalla, että niiden tilasta ei jää epäilystä. Tämä on ehdottomasti irtipäästämisen ja hyväksymisen aikaa.


Auringonpimennys jousimiehen merkissä lauantaina, 4. joulukuuta 2021, klo 9:30, taas ennakoi dramaattista alkua. Kuunpimennyksen tekemän aukon täyttämiseksi on alettava tekemään jotain uutta. Voimme aloittaa sen vapaaehtoisesti tai sitten maailmankaikkeus osoittaa sen uuden meille tehtäväksi. Vaikka nyt ei olekkaan vielä hyvä aika aloittaa mitään uutta käytännön tasolla, on kuitenkin jo hyvä pohtia mitä on sellainen aito elämä, jota todella haluat elää, ja mitkä ovat ne käytännön toimet miten saavuttaisit sellaisen elämän.


Joulupukki saapuu


Pimennyskauden aikana auringon vuosittainen, 30-päivän vierailu jousimiehen merkissä, on ihana helpotus intensiivisen astrologia taivaan alla. Jupiter, jousimiehen hallitsija, symboloi optimismia, anteliaisuutta, viisautta ja kokonaisuuden näkemistä. Jupiter onkin täydellinen joulun ajan symboli, joka auttaa meitä luomaan juhlatunnelmaa.


Venuksen perääntyminen kauriissa - ihmissuhteiden hintalappu

Venus vierailee yli 4 kuukauden ajan kauriin merkissä perääntymisen vuoksi. Sen lisäksi Venus tapaa Pluton 3 kertaa. Venus on rakkauden, ihmissuhteiden, kaupankäynnin, ylellisyyden ja kauneuden jumalatar. Kauriin merkissä Venuksen lahjatoivomukset ovat joko erittäin kalliita, huippulaatuisia, aineellisia vaatimuksia tai sitten aineettomia, mutta erittäin syviä, symbolisia rakkauden osoituksia. Venus ei hyväksy mitään siltä väliltä. Ja koska tavaroiden toimitusketjut ovat isoissa vaikeuksissa jo nyt, on parempi valita jälkimmäinen, aineeton rakkauden ja kiintymyksen symbolinen lahja. Sellaisenkin kannattaa kuitenkin silti suunnitella jo 15. joulukuuta mennessä - sen jälkeen Venus pysähtyy ja perääntyy. Uutta kampausta tai uutta vaatekertaa ei kannata hankkia Venuksen perääntyessä (joulukuun 2021 puolesta välistä tammikuun 2022 loppun asti). Sama koskee myös ihmissuhteita - uudet suhteet jotka alkavat tänä aikana, eivät luutavasti ole pitkäaikaisia. Vanhat ihmissuhteet taas saattavat ilmestyä taas väliaikaisesti kuvioihin. Tai ihmissuhteissa pestään vanhaa ihmissuhde pyykkiä.


Aloita siis valmistelut ajoissa ja suunnittele huolellisesti. Muista ennen kaikkea aitous - kauriin merkissä vieraileva Venus, joka tapaa vielä Pluton kolme kertaa, ei hyväksy mitään pinnallista tai teennäistä lahjaa. Venusta liikuttaa kuitenkin syvästi aito yritys esittää ja osoittaa arvostusta, ja se voi jopa johtaa pitkäaikaiseen sopimukseen tai suhteeseen. Tämä koskee sekä ihmissuhteita että työkuvioita.


Venus tapaa Pluton 11. joulukuuta, 25. joulukuuta ja 4. maaliskuuta 2022. Venus siirtyy vesimiehen merkkiin 6. maaliskuuta, 2022. Astrologitaivas on henkisesti ja fyysisesti raskas ja vaativa lähes uuteen vuoteen asti. Ajoita paljon lepotaukoja joka päivälle. Vältä tekemästä liikaa suunnitelmia, sillä suurin osa niistä peruuntuu joka tapauksessa. Keskity pieniin hetkiin ja ammena niistä ymmärrystä luoda sekä aitoja, todellisia ihmiskontakteja, että löytää elämän syvä tarkoitus sinulle itsellesi. Tee joulunajasta juuri sellaista ​​aitoa ja lämmintä kuin se oikeasti olisikin aina pitänyt olla, sekä itsellesi, perheellesi ja toivo sitä myös maapallolle, niin että laitat hyvan olon kiertämään ja saat siitä hyvää karmaa itsellesi.


Terveisin,

Ursula


p.s. Kysy henkilökohtaisista astrologi tulkinnoista lunardakini@gmail.com ja vierailemalla www.lunardakini-finnish.com
85 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page