top of page

Vakaa vanha viisas opas

Kultainen härkä vai aito onnistuminen? Jupiter härän merkissä 16.5.2023 - 26.5.2024.

Olemme vasta juuri ja juuri palautumassa erittäin intensiivisestä auringon ja kuun pimennyksien kaudesta joka toi yllättäviä alkuja ja/tai loppuja ja ihmisiä menneisyydestä. Mutta vaikka tuleva uusikuu härän merkissä Pe 19.5 on mukava ja päättää virallisesti pimennyskauden, se tuo lähes samanaikaisesti mukanaan yhden vuoden intensiivimmistä viikonlopuista. Mars muodostaa opposition Plutoon ja samalla neliön Jupiteriin. Pahimmillaan odotettavissa on jonkinlainen valtataistelu, konflikti tai painostus joko yhteiskunnalta, ryhmältä tai joltakin erityisen voimakastahtoiselta yksilöltä. Parhaimmillaan tämä aspekti tuo kuitenkin mukanaan myös jonkinlaisen intensiivisen mutta ainutlaatuisen tilaisuuden joka saattaa tuoda mukanaan suurtakin vaurautta. Astrologian suuri lahja on että se auttaa meitä tulemaan tietoisiksi energioista, ja voimme valita reagoimmeko tilanteisiin tietoisesti vai alitajuisesti. Jos on vara valita, niin ehdotan reagoida suuntaan tai toiseen vasta ensi tiistain 23.5 jälkeen, kun tämä vastakohtien, räjähdysaltis astrologia taivas on rauhoittunut hieman.


Jupiter härän merkissä


Jupiter siirtyi härän merkkiin toukokuun 16. päivä, vuoden ajaksi. Tämä on ilouutinen, sillä Jupiter voi hyvin Venuksen hallitsemassa härän merkissä. Jupiter ja Venus ovat astrologian positiivisimmat planeetat. Jupiter symboloi runsautta, laajenemista ja positiivisuutta. Härän merkissä Jupiter auttaa meitä kasvattamaan mitä kylvämme, varsinkin materaalisella tasolla, mutta myös ideologisella, filosofisella ja ihmissuhde tasolla.


Käsittelen tässä artikkelissa kuitenkin vain tätä nimenomaista aspektia. Astrologia taivaalla tapahtuu aina samanaikaisesti paljon. Jo aikaisemmin mainittu uusikuu härän merkissä Pe 19.5 ja sitä seuraava viikonloppu on vielä astrologisesti intensiivistä aikaa, mutta toukokuun 23. päivä 2023 eteenpäin on todella hyvä aika "viljellä" unelmiamme ja aloittaa projekteja rohkeasti eteenpäin, koska meillä on Jupiterin tuki takanamme tuomassa meille onnea. Härän aika on kylvämisen aikaa

Nyt olisikin sitten erinomainen tilaisuus tehdä itselleen selväksi mitä haluaa kylvää, eli mitä haluaa tulevaisuudelta. Jupiter nimittäin auttaa meitä laajentamaan ja kasvattamaan unelmaamme toukokuun 26, 2024 asti. Härkä on kuitenkin hidas merkki, joten muutokset saattavat viedä aikaa. Mutta kun nyt kylvää peltoa, niin tuloksia näkyy vähintään vuoden kuluttua.

Ole varovainen mitä pyydät, sillä saatatkin saada sen

Monesti me olemme hyvin tietoisia siitä mitä emme halua. Harvemmin taas olemme tietoisia siitä mitä oikeasti haluamme. Mutta jos aina keskitymme ajattelemaan vain sitä mitä emme halua, siitä muodostuu ikään kuin negatiivinen rukous. Saatamme sillä tavalla alitajuisesti vetää puoleemme juuri niitä asioita joita emme halua. Toisaalta kun tietoisesti teemme itsellemme selväksi sen mitä oikeasti haluamme, niin vedämmekin puoleemme juuri niitä positiivisia visioita. Tämä konsepti kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei ole. Neuvonkin nyt henkilökohtaisen kokemuksen syvällä rintaäänellä, että helpointa on kuitenkin aloittaa miettimällä mitä ei ainakaan halua, koska se auttaa selventämään mitä oikeasti haluaa. Sen jälkeen on helpompi keskittyä vain siihen positiiviseen visioon. Tällä tekniikalla kutsumme maailmankaikkeutta ja tässä tapauksessa nimenomaan Jupiteria aktiivisesti ja tietoisesti auttamaan meitä tekemään positiivisesta unelmistamme todellisuutta. Jos taas keskitymme ainoastaan negatiivisiin asioihin ja tuntemuksiin, niin saatamme vetää niitä alitajuisesti puoleemme.

Hitaasti hyvä tulee

Mainitsin kuitenkin jo että härän merkki toimii hitaasti. Joskus käy niin että vaikka kuinka pysymme positiivisena niin asiat eivät silti käänny mieleiseksi. Asiat vievät aikaa härän merkissä ja sen lisäksi karma ja maailmankaikkeus ovat monimutkainen yhdistelmä. Itsesyyttely on turhaa ja aiheuttaa masennusta ja voimattomuuden tunnetta, joka vain pahentaa asioita. Joskus nimittäin asiat tapahtuvat meistä tai meidän omasta karmastamme riippumatta. Olemmehan täällä tanssimassa muiden ihmisten kanssa ja asiat ovat monimutkaisia, kun meidän ja toisten ihmisten karmat sekoittuvat toisiinsa. Silti positiivinen ajattelu on voimallista ja edistää sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia. Aivomme ja kehomme ovat kuin hienovarainen tietokone. Mutta ne voivat vain seurata käskyjä joita me niille annamme, eli ajatuksemme. Vaikka aluksi ei itsestään tunnu erityisen positiiviselta, niin kun vain jatkaa positiivista linjaa, ajatukset kääntyvät kyllä pikkuhiljaa positiivisimmaksi. ”Fake it until you make it”. Eli jos teeskentelee kuin näyttelijä olevansa vaikka hyvällä tuulella, niin vähän ajan kuluttua saattaakin tuntea olevansa hyvällä tuulella ihan oikeasti.


Huumorin voima Jupiter symboloi myös huumorintajua. Kevyempi ote ja nauru ovat itse asiassa todella tärkeitä asioita. Huumori on hämmästyttävän voimallinen, parantava keino, sillä se tuo auringonvaloa ja tilaa hengittää pimeiden asioiden keskelle, jolloin on helpompi saada uutta perspektiiviä asioihin. Monesti asiat jotka otamme kovin vakavasti, ovat itse asiassa täysin absurdeja. Joskus kun kuulemme jonkun toisen ongelmista, ne kuulostavat pieniltä ja niihin löytyy meidän mielestä helppo ratkaisu. Mutta tämä toinen ihminen ajatelee juuri näin myös meidän ongelmista.


Kuun kierto avuksi

Kuun kierto on erinomainen tapa viljellä tietoisesti unelmiamme ja olla samalla elää yhteydessä maailmankaikkeuden ja luonnon rytmien mukana. Pari päivää lähes joka uuden kuun jälkeen on erinomaista aikaa olla tietoinen ja kirjoittaa ylös positiiviset unelmamme. Täydenkuun aika on sitten aika tarkistaa miten viljelty unelma on alkanut kasvamaan. Tämä on hyvä aikaa korjata tai tehdä muutoksia niille asioille jotka eivät toimi. Seuraavat kaksi viikkoa ennen seuraavaa uutta kuuta näemme sitten viljelyn elonkorjuun. Seuraava uusi kuu on sitten taas tilaisuus aloittaa alusta tai jatkaa ja voimistaa unelmaamme.

Jupiter eli Väinämöinen

Jupiter on arkkityyppinä suomalaisille Väinämöisen ja Ukko-jumalan ilmentymä. Hän on viisas, oikeudenmukainen, antelias, lempeä ja haluaa lähinnä hyvää kaikille, mutta suuttuessaan taas salamat lentelevät kuin Ukko jumalan lähettämänä.

Härän merkki taas on tasainen ja leppoisa, vaikka hyökkääkin kyllä lopulta jos sitä aikansa ärsyttää. Härkä on sensuelli ja materialistinen mutta ei ahneessa, vaan mukavuudenhaluisessa mielessä. Härkä arvostaa luontoa ja materiaalista maailmaa yleensäkkin. Härkä on itsepäinen eikä pidä muutoksista. Härkä pakottaa muut tekemään muutoksia ympärillään olemalla passiivinen. Härkä voi kuitenkin olla myös hämmästyttävän syvä ja filosofinen. Tämä johtuu siitä että kun istuu itsepäisesti paikallaan maailman hulinan keskellä, näkee paljon. Kun Jupiter tulee härän merkkiin, Jupiter laajentaa näitä kaikkia ominaisuuksia. Positiivinen ilmiö on että kasvatamme kaikkea, varsinkin materiaalista hyvinvointia ja myös positiivista elämänkuvaa. Yksi negatiivisista ilmiöstä saattaa olla liiallinen mukavuudenhaluisuus ja itsepäisyys.

Kultaisen härän ansa

Mutta Jupiterin saapuminen härän merkkiin saa meidät ajattelemaan mitä todella haluamme elämältä. Mitä "onnistuminen" tarkoittaa meille henkiläkohtaisesti? Onko se esimerkiksi rahaa ja kuuluisuutta? Härkä ei toki hyljeksi rahaa, mutta ei toisaalta arvosta sitä sinällään, vaan vain siksi että sillä voi ostaa mukavuutta. Kun sitten mietimme mitä todella haluamme elämältä, härän filosofia itse asiassa näyttää meille suuntaa. Kun ajattelet tulevaisuuden unelmaasi, miltä se saa sinut tuntemaan? Ajatteletko esimerkiksi että rahakasan päällä istuminen on mukavaa? Ei varmaankaan ainakaan käytännössä! Materiaalinen hyvinvointi on toki hyvä asia, kunhan se ei ole ostettu esimerkiksi henkisen elämän tai ihmissuhteiden kustannuksella. Härän mukavuudenhaluisuus auttaa meitä siten pääsemään onnellisuuden ytimeen, eli kehoittaa meitä kysymään miltä onnistuminen oikeasti tuntuu.


Mittaammeko onnistumisen lähinnä sillä miltä se näyttää toisten ihmisten silmissä? Onko onnistumisesi vain materialistinen, kultainen härkä? Ihmissuhteissa (joita Venus hallitsee), voimme taas kysyä itseltämme haluammeko olla mielummin oikeassa kuin rakastettuja? Eli olemmeko valmiita tulemaan toista osapuolta puoliksi vastaan, vai pidämmekö itsepäisesti kiinni vain omasta näkökulmasta? Ihmissuhteissa voimme toisaalta myös kysyä onko meillä mukava olla tämän ihmisen seurassa, vai jatkammeko esimerkiksi ystävyyssuhdetta vain sen takia että niin on vain kohteliasta tehdä? Paljon kohteliaampaa saattaakin yllättävästi olla tulemalla tietoiseksi siitä miltä oikeasti haluaa ystävyyden tuntuvan. Jos se ei tunnu mukavalta, on paljon myötätuntoisempaa olla haaskaamatta toisten tai omaa aikaa. Eli toukokuun 16. päivän jälkeen on todella hyvä tilaisuus miettiä mitä ”onnistuminen” tarkoittaa meille henkilökohtaisesti. Mikä on onnistumisen lopullinen päämäärä? Onko lopullinen tavoite esimerkiksi viettää enemmän aikaa perheen kanssa? Miltä tavoitteesi saa sinut tuntemaan? Jos annamme mukavuuden tai epämukavuuden tunteen (härkä) olla oppaanamme ja viisas sisäinen tietäjämme (Jupiter) niin voimme ehkä paremmin saavuttaa meille henkilökohtaisen, aidon onnistumisen.


Jupiter eri merkeissä


Lue sekä aurinko- että nouseva merkkisi, (jos se on tiedossasi). Huomaa kuitenkin että vain henkilökohtainen, syntymä aikaan perustuva katsastus antaa henkilökohtaisen, tarkan kuvan elämäntilanteestasi.


OINAS - Jupiter toisessa huoneessasi on todella hyvä uutinen kukkarollesi, sekä myös itsetunnollesi. Tänä vuonna pääset ehkä näyttämään erityisiä taitojasi ja saada niistä jopa arvoisesi maksun, esimerkiksi ylennyksen tai palkankorotuksen muodossa!


HÄRKÄ - Jupiter viettää vuoden identiteetin, kehon ja terveyden, eli ensimmäisessä huoneessasi. Tämä on siis periaatteessa härän onnenvuosi! Mutta tässä tapauksessa lisäksi Saturnus toiveiden, unelmien, ystävien ja verkostojen, eli 11. huoneessasi tuo ehkä haasteita, mutta myös tukea. Saatat esimerkiksi löytää täysin uusia, kypsempiä ystäviä ja verkostoja jotka jäävät elämääsi kauaksi aikaa.


KAKSOSET - Jupiter 12. huoneessasi auttaa itsetutkinnassa ja varsinkin meditoinnissa. Jos olet kokenut meditoinnin vaikeaksi, tämä vuosi on hyvä aika aloittaa. Jupiter tuo positiivista ajattelua ja avartaa maailmankuvaasi, sekä tuo parantavia keinoja tai ihmisiä auttamaan tähän itsetutkistelun ja alitajunnan huoneeseen.


RAPU - Jupiter 11. huoneessasi on todella hyvä asia, sillä se on unelmien täyttymyksien, ystävien ja verkostojen huone. Tämä on vuosi jolloin ei kannata jäädä kotiin istumaan (vaikka se onkin ravun lempipaikka), vaan verkostua, ystävystyä ja tehdä unelmista todellisuutta. Saatat jopa päästä julkisuuteen jonkun luovan teoksen takia tai saada työn jonka eteen olet tehnyt pitkään töitä.


LEIJONA - Jupiter 10. huoneessasi on loistava aika joko saada ylennys tai kunniaa nykyisellä uralla, tai sitten vastaanottaa uusia mahtavia uramahdollisuuksia. Saturnus 8. huoneessasi saattaa aiheuttaa turhautumista, mutta saa sinut myös lopulta järjestämään karmiset velkasi hyvään kuntoon ja pääsemään eroon sinua hidastavista tekijöistä, jonka jälkeen Saturnus avustaa sinua urallasi, varsinkin yhteistyötä vaativissa asioissa.


NEITSYT - Jupiter 9. huoneessasi on erinomainen tilaisuus avartaa maailmankuvaasi joko matkustamalla, opiskelemalla, tai sitten astut lopulta itse opettajan paikalle. Neitsyt on usein liian itsekriittinen, mutta tänä vuonna velvollisuutesi on jakaa jo vihdoinkin kauan ja syvään opiskeltua tietoasi ja esitellä taitojasi maailmalle.


VAAKA - Jupiter 8. huoneessasi tuo onnea kaikenlaisille projekteille jotka vaativat yhteistyötä muiden kanssa. Tämä on myöskin karmillinen huone ja kun hyvän onnen planeetta saapuu sinne, se kertoo yleensä tulevasta hyvästä karmasta jota muut ovat velkaa sinulle. Perintö asiat ja niiden tuomat raha-asiat saattavat olla myös tapetilla tänä vuonna.


SKORPIONI - Jupiter 7. huoneessasi tietää hyvää ihmissuhteillesi, mutta erityisesti parisuhteille. Tämä on onnenvuosi löytää parisuhde! Sitoutuneessa parisuhteessa jo oleville tämä on hyvä vuosi tehdä suhteesta virallinen tai muuten vain syventää ja lähentää suhdetta yhteisten taistelujen tuloksena.


JOUSIMIES - Jupiter 6. huoneessasi tuo piristäviä ja inspiroivia muutoksia päivä rutiiniin. Samanaikaisesti Saturnus koti huoneessasi viittaa remontiin tai muuttoon. Jos et suunnittele varsinaista muuttoa, kunnostat kotiympäristöäsi, ja siellä asuvia ihmisiä joko symbolisesti tai fyysisesti. Jupiter tuo onnea sekä parantaa ja auttaa ratkaisemaan kotiin liittyviä haasteita.


KAURIS - Jupiter 5. huoneessasi tuo onnea sekä romanssin, luovuuden tai lapsiesi elämään. Jupiter tässä huoneessa voi tarkoittaa perheenlisäystä perheeseen tai sukuun. Tämä "syntymä" voi myös symboloida luovaa työtä tai uutta romanttista aikaa. Tämän on erityisen iloinen uutinen kauriille, jolla on ollut raskasta ensin Pluton että sen jälkeen Saturnuksen käydessä läpi identiteetin huonettasi vuodesta 2008 - eli aivan liian kauan.


VESIMIES - Jupiter 4. huoneessasi on hyvä uutinen koti asioihisi. Joskus se viittaa muuttoa isompaan kotiin tai uuteen, inspiroivaan ympäristöön. Tavalla tai toisella, ymmärryksesi siitä mitä koti tarkoittaa, laajenee tänä vuonna. Joskus Jupiter tässä huoneessa symboloi myös joko iäkkäiden vanhempien tai isovanhempien poislähtoä. Saturnus toisessa huoneessasi tuo päätökseen auki olevat arvomaailmaasi, rahaan ja omaisuuteen liittyvät asiat jotka ovat venyneet mahdollisesti kauankin aikaa.


KALAT - Jupiter 3. eli kommunikaation huoneessasi on erinomainen aika esitellä kommunikaatio lahjojasi esimerkiksi julkaisemalla artikkeli tai kirja, parantaa suhdetta sisaruksiin tai tuoda inspiraatiota lähi ympäristöösi. Jupiter auttaa sinua menestymään näillä alueilla kokonaisen vuoden ja tuo työsi tuloksen kotiovellesi vähintään vuoden kuluttua. Samanaikaisesti Saturnus identiteetin, kehon ja terveyden, eli ensimmäisessä huoneessasi voi tuoda haasteita. Nyt on syytä olla valikoiva, asettamalla rajoja sekä itsellesi ja muille, ja sanomalla ei asioille, jotka väsyttävät sinua tai teet vain miellyttääksesi muita.

Namaste,

Ursula


Namaste = "jumalallinen olemukseni kumartaa jumalalliselle olemuksellesi sinussa"

 

TULEVIA TAPAHTUMIA:


Yötön yö - tapahtuma Ma 26.6.23, Kauppakeskus Revontuli, Rovaniemi. Ilmaisia, 5 min korttitulkintoja Yötön Yö tapahtumassa klo 17-22.

 

Rovaniemen Wanhat Markkinat Pe-Su 8.-20.8.2023. Tarjoan korttitulkintoja €30 / 10-15 min. Pe klo 12-18, La-Su klo 10-18.

 

Maagiset Messut La 30.9.23, Sibeliustalo, Lahti. Tarjoan korttitulkintoja €30 / 10-15 min. Minut löytää Kongressisiivestä eli tulkintahuone alueelta klo 11-21.

 

Astrologia ja Tarot 2h workshop To 9.10.23, Valonsali, Henkinen Kehitys ry, Maakuntakatu 12, Rovaniemi. Mistä Tarot ja astrologia tulevat ja missä ne kohtaavat? Käymme läpi isot arkana kortit traditionaalisesta Tarotista ja mitä merkkiä tai planeettaa ne vastaavat astrologiassa. Lopussa kaikille osallistujille nostetaan omat kortit. €20.

 

Jos haluat tämän astrologia blogin ilmaiseksi suoraan sähköpostiisi, täytä lomake verkkosivuni Lunardakini-Astrologia.com alaosassa.


Jos olet kiinnostunut henkilökohtaisesta astrologia tulkinnasta, lista palveluistani löytyy verkkosivuiltani: Lunardakini-Astrologia.com. Ota yhteyttä sähköpostitse jos haluat varata astrologia tulkinta ajan: Lunardakini@gmail.com.


1,551 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page